Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4

De politiezone MidLim startte vanaf 1 februari met mobiel verkeerstoezicht aan de scholen.  Wij geven hieronder een korte samenvatting van dit nieuw project.

Doel van deze info is om u in kennis te stellen van het aangekondigd mobiel verkeerstoezicht aan onze school.

Aangekondigd mobiel verkeerstoezicht:

De scholen alwaar toezicht zal uitgevoerd worden, ontvangen op voorhand een mail met vermelding van de week waarin de politie controles zal uitvoeren.  Per week worden twee schoollocaties voorzien en het aantal controles zal afhankelijk zijn van de beschikbare capaciteit in functie van de manifestaties en andere werklast bij de politie.  Het toezicht zal zich vooral concentreren rond parkeren, het gebruik van de veiligheidsgordel en kinderzitjes en het rijgedrag van de verschillende vervoermodi in het algemeen.

Wij moedigen de schooldirecties aan om de informatie over deze controles door te geven aan de ouders van de kinderen of dit verder te communiceren via de mediakanalen die beschikbaar zijn.

Niet aangekondigd verkeerstoezicht:

Enkele dagen of weken na het aangekondigd toezicht zal de politie opnieuw aan uw school verkeerscontroles uitvoeren zonder dat dit vooraf werd aangekondigd.  Het toezicht zal zich focussen op dezelfde verkeersfenomenen als hierboven reeds werd vernoemd.

Terugkoppeling van de resultaten:

Op het einde van ieder semester zullen de resultaten van de controles aan de individuele scholen teruggekoppeld worden via mail naar de school.

Planning aangekondigd verkeerstoezicht voor onze school:

Timing: Week: 18    van maandag 27/04/2015 tot en met vrijdag 1/05/2015

School: Genk, Annunciadenstraat 1+13 kleuter en lagere school – schooluren 08:30-12:05 + 13:25-15:20 aandachtspunt:  zoenzone te gebruiken met enige flexibiliteit.

 

SAMEN VOOR VEILIG VERKEER

 

alt

 

Zaterdag 14 maart start de jeugdboekenweek. Het lezen en voorlezen van boeken blijft ook in deze digitale wereld een belangrijke meerwaarde voor de taalverwerving van onze kinderen. In onze school schenken we veel aandacht aan lezen en voorlezen. Zo heeft elke klas een boekenhoek en wordt er minimum 2 keer per week voorgelezen in de klas. Eén keer per maand komt de bibtruck langs in onze school. De kinderen mogen dan zelf een boek kiezen om in de klas te lezen.

De bib van Genk organiseert tal van activiteiten tijdens de jeugdboekenweek. Breng zeker regelmatig met je kinderen een bezoek aan de bib.

Via deze link, kom je meer te weten over de activiteiten van de bibliotheek.

           alt

 

alt

 

alt

 
webmaster Johan De Cuyper