Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4

alt

 

Op dinsdag 2 december mocht klas 6C van onze school hun prijs in ontvangst nemen.

Ze hadden deelgenomen aan een wedstrijd die verbonden was om het 10-jarig bestaan van de bibtruck te vieren. De bedoeling was dat de mededingers een origineel verjaardagskaartje schreven. Onze klasgroep kroop in haar pen en schreef een ludieke limerick. Wat zijn we blij met onze prijs: een heus boekenpakket en heel veel leesplezier!

alt alt

 

     alt

Klik hier voor de foto's.

 

alt

 

Donderdag 20 november bestaat het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind precies 25 jaar. En om dat te vieren, mochten 50 leerlingen uit het zesde studiejaar een dagje meedraaien op de redactie van ‘Het Belang van Limburg’. Van cartoons over de sportartikels tot het editoriaal, alles in de krant van donderdag 21 november is samen met kinderen gemaakt.

Zes leerlingen van het zesde leerjaar van onze school hoorden bij de 50 gelukkigen en zijn dus naar ‘Het Belang van Limburg’ mogen gaan. Zij hebben eveneens meegeholpen om de krant van donderdag 20 november te maken. Het is zeker de moeite om de krant eens te lezen. Eline, Dina en Elisabeth zijn gedeputeerde mr. Peuskens en gouverneur mr. Reynders gaan interviewen. Max, Gijs en Lena bezochten motorcrosser Van Horebeek die dit jaar graag wereldkampioen wilt worden.

Het was een unieke en leerrijke ervaring. Zij hebben live meegemaakt wat een werk het is om een krant te maken.

Klik HIER om op de site het HBVL alle foto’s te zien.

alt

 

 
webmaster Johan De Cuyper